EN L’ATEMPTAT DEL DIA 17 D’AGOST DE L’ANY 17 A LES 17 HORES A CATALUNYA: LA SEVA CAPITAL, BARCELONA I A UN DELS SEUS POBLES, CAMBRILS…!

 

EN L’ATEMPTAT DEL DIA 17 D’AGOST DE L’ANY 17 A LES 17 HORES A CATALUNYA: A LA SEVA CAPITAL, BARCELONA I A UN DELS SEUS POBLES, CAMBRILS…!

01 IMG_0004

A l’entrada de la nit d’aquest dia 17 d’agost de l’any 17 i a les 17h, he mal dormit dues hores i de forma intermitent perquè he  seguit totes les informacions de la nit i àdhuc de la matinada, fins ara mateix. Sigui aquest reguitzell de notícies on se m’’hi barregen molts pensaments i sentiments:

  • Les seqüeles encara calentes de l’atemptat produït a la Rambla de Barcelona, amb catorze morts i més de cent ferits, així com també l’avortat a Cambrils amb la mort de cinc terroristes, un civil mort i set ferits..
  • La situació del tràfic i dels seus automobilistes, embolcallats per una operació gàbia, en la xarxa de rondes, autopistes i carreteres, així com la col·laboració de la Creu Roja i la disposició de la bona gent veïnal que s’ha bolcat amb les necessitats imprevistes, d’hores i hores aturats, tot aportant beguda,  menjar i suport en general…
  • La resposta que personalment he anat donant a familiars, persones amigues i altres, mitjançant wsap o mail, que s’han interessat per la nostra família des de llocs propers i distants (de fet, l’atemptat ens va agafar fora de BCN en un dia de vacances i descans)…
  • El refús més profund davant de totes les imatges impactats i cruels penjades a la xarxa per persones que, amb una manca de insensible prudènci i sense respectar la seva dignitat, han filmat amb inconsciència o per motius espuris, la desfeta de persones mortes i malferides.
  • La reacció primerenca de moltes persones de bona fe, així com les institucionals: President de la Generalitat, Alcaldessa de BCN, President del Govern central, presència dels Reis. En especial cal esmentar el Cos de Mossos d’Esquadra i Bombers, els Serveis d’Emergència, els Equips mèdic, les Forces de seguretat i de Protecció civil, taxistes fent generosament carreres de franc, oferiments d’hospitalitat de ciutadans anònims, manifestacions diverses arreu del territori, en especial, la viscuda a la Plaça Catalunya de Barcelona amb el minut de silenci simbòlic, la corrua de signatures en el Llibre de condolència presentat en el Saló de Cent de l’Ajuntament de BCN, les flors, els escrits i les espelmes a la Rambla de les Flors i la Font de Canaletes, així com les moltes llàgrimes emotives vessades durant aquests dies luctuosos ….
  • El rebuig personal a certs comentaris pejoratius, malestrucs i fora de lloc i de tota mesura i consideració -sigui des de la xarxa d’Internet, sigui des d’important mitjans de comunicació-, repugnants, intolerables i minipuladors que, en un moment de tristesa i de dolor i davant d’aquesta vivència extrema, els seus propis autors queden definitivament radiografiats en deixar-los al descobert amb el seu cor malalt, pervers o corrumput i amb una intel·ligència plana i emboirada aliena de tot quirat…

La irracionalitat es guanya amb la racionalitat i l’objectivitat, la bogeria amb la lucidesa i el bon fer i la por amb el coratge sense por. Cap provocació. Avui tots amb el cor i el pensament amb totes les víctimes.

Clicant l’ofrena de les tres roses blanques hi trobareu un article- editorial de Jordi Partal extret de vilawebeb que, atenent el moment actual, des del meu piunt de vista personal, ho encerta plenament.

Cliqueu i llegiu-vos-el:

02 IMG_0011

 

17-17-17, la crònica d’un drama que ens caldrà superar amb confiança. Per això cal seguir endavant i contribuir amb la nostra personal bonhomia i les nostres més íntimes creences personals de ciutadans del món, en la reparació i el record del mal causat El cor destrossat, però el cap ferm en les conviccions…!!!

Cliqueu la fotografia per llegir l’article insertat i feu el mateix a la foto de Les Rambles de BCN que amaga un video en què la Capital de Catalunya -Barcelona amb tots els seus pobles-, després de l’atemptat, com a mostra del capteniment i de la vitalitat de tota la ciutadania, lluny de veure’s agenollada i humiliada, sempre s’ha alçat, s’alça i s’alçarà davant de qualsevol adversitat per a l’assoliment dels objectius propossats a curt, mig i llarg termini…

BCN es de todos. BCN es solidaria. BCN es luz, y aunque algunos quisieran apagarla, BCN seguirá floreciendo. BCN brillará. BCN tiene moral de piedra…

Escuchad: podréis atropellarnos, pero nunca arrodillarnos.

BCN sabe ganar. BCN seguirá en pié para ver vuestra derrota. BCN es mi ciudad. Hoy nos habréis hecho llorar. BCN mañana volverá a levantarse.

                                         TODOS SOMOS BARCELONA

rambla

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *